HORMONELL

obalans

 

 

 

 

 

 

30/8 - IMMUNFÖRSVARET

 

Tack Dr Hotze för att du ännu en gång talar om för mig varför jag under de senaste 10 åren, varje år, har varit konstant och kraftigt förkyld under 6 månader från oktober-mars. Ofattbart att svenska läkare inte har fattat detta sammanhang ännu!

 

 

 

26/8 - DR HOTZES NYA BOK ÄR SÅ J-VLA BRA!

 

På ett ställe läser jag:

 

 

OK, jag har ju fått skynda VÄLDIGT långtsamt med min dos via min läkare i London. Här går det undan däremot! De menar ju oxå att 30 mg är en "very low dose". Jag tror helt enkelt att London inte har 100 koll på hur Armour Thyroid skall ges. MEN jag är extremt tacksam för att jag får AT överhuvud taget. Mina symtom har ju förbättras som jag skrev om nedan men de kan bli bättre... Väntar på resultaten av mina blodprover på TSH, fritt T3 och fritt T4 som jag tog i förra veckan. Gjorde ju en höjning av dosen i maj...

 

-----------------------------------------------------------------------------------

22/8 - KAN NI TÄNKA ER!

 

Jag beställde Dr Hotzes nya bok via http://www.hypothyroidismbook.com/freebook men lyckades inte få igenom köpet med mitt kort. Boken är gratis men frakten kostar... Mailade dem och de skickade mig boken ändå :) Tog en vecka. Har bara bläddrat i den som hastigast men jag är redan nöjd. Skall be min läkare läsa den!

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------

1/8 2013 - HUR MÅR JAG?

 

Det är många av er som undrar hur jag mår. Jag skriver om det på flera ställen på hemsidan men det kan ju vara bra med en liten sammanfattning...

 

Om ni tittar på min lista med symtom så fanns där ju lite smått och gått som behövdes rättas till :)

 

Den absoult största och viktigaste förändingen sedan jag började med bioidentiska hormoner är att min hormonella migrän är näst intill helt utplånad vilken är en oerhörd lättnad. Ni som har migrän vet vilket fullständigt helvete ett migränanfall innebär. Den vidriga PMS som jag till slut hade nästan varje dag HT 2010 är oxå nästan helt borta. Nu kanske jag endast känner av den någon dag per månad bara. Andra saker som har med cykeln att göra och som oxå har blivit så mycket bättre eller försvunnit nästan helt är: svullna och ömma bröst, svullen magen/mensvärk. Ont i benen vid ägglossning/mens förbättrades ytterligare när jag började med Lozenges i maj. Illamåendet upplever jag mycket sällan nuförtiden. Diarréerna som jag hade ca 2 ggr varje cykel är mycket, mycket mildare och det är jag oerhört tacksam för.

 

När det kommer till de symtom som har med Sköldkörteln att göra: Tröttheten, Frusenheten, Magen, Håravfall, Viktuppgången, Yrsel, Dåligt minne, Får inte fram rätt ord m m så ser jag stora förändringar till det bättre. Jag har inte håravfall längre, yrseln är borta, har gått ner i vikt, minnet och orden funkar bättre. Magen är mycket bättre men kan förbättras ytterligare. Diffus värk på olika ställen i kroppen är också mycket bättre men kan bli bättre. Jag fryser inte lika mycket men frusenheten finns där ändå.

 

Den mest irriterande frågan någon kan ställa till mig är: Fryyyyyyyser du? Vad de egentligen menar är: hur i hela fridens namn kan du ha dunjacka på dig trots att det är så varmt och skönt ute? Mitt svar är: Nej, men om jag tar av mig dunjackan så gör jag det :) Åååååhhhhh va trött jag blir.

 

Allergier: det kan ni läsa om i tidigare inlägg nedan

Immunförsvaret: det kan ni läsa om i tidigare inlägg nedan

Det som fortfarande besvärar mig och inte är helt bra även om det är en enorm förbättring sedan HT 2010 när det var som värst är: Tröttheten. Även om jag sover bättre... Som tur är så har jag genom åren haft ett sådant arbete där det har varit möjligt för mig att tackla alla mina besvär och kunnat fortsätta att arbeta. MEN det gör oxå att jag har jobbat fast jag egentligen bara borde vila och ta det lugnt. Att jag har fortsatt att arbeta trots att jag borde vila har slitit överhört på mig och jag håller på att titta över detta... Jag blir även lätt stressad fortfarande. Det gamla slitna uttrycket "att ha många bollar i luften" är ingenting för mig :) Adrenal fatigue är vad det handlar om. Det botar man bl a med VILA, äta rätt och att knapra rätt vitaminer, mineraler och andra tillskott enl. Dr James Wilson (se tidigare inlägg från 8/1 2013). Dr Hotze förespråkar utöver detta även bioidentiskt kortison i mycket låga doser + självklart att man får ordentlig ordning på sex hormonerna, sköldkörteln, allergier, magen m m. Allt hänger samman :)

 

-----------------------------------------------------------------------------------

10/8 2013 - DR HOTZE KÄMPAR MOT FDA OM RÄTTEN TILL BIOIDENTISKA HORMONER

 

FDA i USA är motsvarigheten till Läkemedelsverket tror jag. Dr Hotze har sedan 2003 kämpat för rätten till Bioidentiska Hormoner. FDA vill självklart förbjuda dem så att läkemedelstillverkarna inte får någon konkurrens till de syntetiska läkemedlen...

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------

1/8 2013 - SÖMNEN UNDER SEMESTERN

 

Jag skrev även om sömnen under semestern förra sommaren. Då liksom nu hade jag fått ordning på sömnen med hjälp av diverse insatser. Då liksom nu märker jag att jag behöver sova mellan 9-10 timmar. När min kroppen får fritt spelrum så funkar det bäst för mig att somna typ 22:30-23:00 och vakna 08:30-09:00. Det som irriterar mig är att det är fullkommligt omöjligt att ha det såhär gött resten av året. Vem lyckas somna klockan 20:30?

 

Lösningen: singel, utan barn och inte behövt jobba :)

 

Men jag får väl vara tacksam för det lilla, att jag sover bättre de timmar som jag väl sover... Resten av året alltså.

 

Tillägg: när jag läser vad jag skrev så låter det som om att jag är pigg och fräsch ända fram till 23:00 men så är ju inte fallet :). Vinter, vår, sommer eller höst - mina krafter tar slut klockan 20:30 och då vill jag inta horisontalläge. Jag stämplar ut helt enkelt. Antingen med fjärrkontollen, en bok eller telefonen i handen.

 

-----------------------------------------------------------------------------------

27/7 2013 - ALLERGIUTREDNINGEN!

 

Har nu varit på min Allergiutredning (se vidare anteckning från 13/4 2013). När det gäller födan så gav utredningen inte så värst mycket. De testar bara för de vanligaste födoämnena och de reagerade jag inte på. Via Alchemy Medical kan man beställa mer omfattande Matintoleranstester, får se om jag gör det framigenom.

 

DÄREMOT fick jag återigen bekräftat min KVALSTERALLERGI. Läkaren menade att den ligger bakom min konstanta nästäppa och gör att jag har lättare att bli förkyld och får svårare förkylningar... Jag har nu ökat på min dos av Atarax 10 mg till två tabletter till natten. Kan ta fler om jag vill men börjar lite försiktigt. Eftersom den största biverkningen är Sömnighet så passar det mig alldeles utmärkt att ta till natten - höjningen av dosen gör att jag sover ännu bättre!! Jiipii!! Atarax hjälper oxå mot min klåda på kroppen och nässelutslagen. Framför allt gjorde höjningen att det slutade klia helt i min hårbotten vilket är fantastiskt. Om ni bara visste vad extremt enerverande det är att jämt gå omkring och klia sig hela tiden! Jag höll och att bli fullständigt galen när jag var tvungen att sluta med tabletten en vecka före provtagningarna. Hårbotten var värst.

 

Jag har även fått en nässpray som är ny på marknaden den heter Dymista. Har använt den i ett par veckor nu och min nästäppa har blivit något bättre, läkaren sa att det tar ett tag innan man får full verkan. Oftast behöver jag bara ta vanlig nässpray till natten nu...

 

DET MEST INTRESSANTA testet (som inte går att ta i Sverige som vanligt via läkare) gjorde jag oxå före allergiutredningen och det är: HISTAMININTOLERANS. Tog det via ovan nämnda Alchemy Medical. Läs mer på deras hemsida!

 

Vad är Histaminintolerans?
Histamin är ett naturligt ämne, en biogen amin, som spelar en viktig roll vid alla allergiska reaktioner och som medverkar i immunsystemet och hjälper kroppen att försvarar sig mot främmande ämnen. Histaminintolerans uppstår när kroppen inte längre tolererar livsmedel som innehåller stora mängder histamin, eller när kroppen, på grund av dåligt fungerande eller brist på enzymet Diaminoxidas, DAO, inte kan ta hand om och bryta ner det histamin som intas med föda.

Vilka är symtomen?
Migrän, huvudvärk
Yrsel, blodtrycksfall
Magsmärtor, kramper
Diarré omväxlande med normala faser
Förstoppning
Uppkördhet, gasbildning i magen
Hudutslag, eksem, nässelutslag
Rinnande näsa och/eller ögon efter måltid

Resultatet av testetbekräftar det som jag känt i många år. Typiskt Sverige att inte erbjuda detta blodtest. Läs mer i denna artikel. Jag har alltså alldeles för lite av enzymet DAO som krävs för att bryta ner histaminet i tarmen. I resultatet står det att Histaminintolerans kan bero på för lite B6 och koppar och inflammation i tarmslemhinnan. Skall undersöka detta vidare!

Jag har även beställt DAO-tabletter via Revivabio. Återkommer med resultatet!

-----------------------------------------------------------------------------------

20/7 2013 - ARMOUR THYROID I SVERIGE?

 

Ni vet säkert om detta men jag skriver det ändå... Det här gäller om du vill testa Armour Thyroid i Sverige:

 

"Det svenska regelverket är mycket komplicerat. Först måste pat stå på Levaxin+Liothyronin i ett år, utan att pat uppnår fullgod förbättring, sedan skriver läkaren ansökan till Läkemedelsverket om enskild licens för preparatet, och om denna ansökan godkännes är det fritt fram att skriva ut."

 

Källa: min senaste och sjätte läkare i Sverige.

 

Men... då handlar det bara om de som diagnostiserats via blodprov. Alla andra, som har symtomen, men där det inte syns i blodproven existerar inte i Sverige, inte i dagsläget i alla fall... Man kanske har problem med konverteringen från T4 till T3 eller kan inte tillgodogöra sig hormonen på cellnivå.

 

-----------------------------------------------------------------------------------

26/6 2013 - DR HOTZES SENASTE BOK!

 

Wow!

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------

28/5 2013 - FÖRÄNDRINGAR EFTER SENASTE KONSULTATIONEN MED LONDON

 

Hade en telefonkonsultation med London och min läkare Jan Toledano nyligen. Vi kom fram till lite förändrigar:

 

Melatonin/Melachron:

Jag gör uppehåll med detta ett tag framöver. Har ju knaprat på dem i ca ett och ett halvt år med goda resultat men har sedan ett par månader tillbaka börjat vakna varje natt någon gång mellan 03:00-05:00 igen och haft svårt att somna om. Vi prövar utan och ökar på med Progesteron och Armor Thyroid istället.

 

Bioidentiskt Progesteron:

Eftersom jag fortfarande kan ha en del besvär kring ägglossning (svullen mage, ont i magen och svinont i benen (knäna framför allt) så får jag nu pröva Lozenge istället för krämen. Detta skall oxå göra att jag sover bättre. Lozenge tas upp bättre av kroppen än krämen!

 

   

 

 

Armour Thyroid:

För att ytterligare förbättra mina symtom på problem med sköldkörteln ökar jag nu från 30 mg varje dag till: 2 x 30 mg ena dagen och 1 x 30 mg nästa dag. Kör varannan dag alltså.

 

Blodprover Järn:

Fick tjata mig till att ta blodprover på Järn nyligen. Det är ingen som tänkt på att ta det tidigare vilket är extremt konstigt med tanke på symtomen...

 

 

Ferritin är det mest intressanta att titta på säger min läkare i London. Jag hade ett värde på 54 och referens i sverige är 13-150. Men som ni alla vet så ger jag inte mycket för de svenska referensvärdena och får detta bekräftat när Jan (min läkare) säger att man bör ligga på minst 80... Tar nu flytande järn så får vi se.

 

-----------------------------------------------------------------------------------

22/5 2013 - ENDOMETRIOS PÅ TV4 Nyhetsmorgon

 

Höll på att sätta frukosten i halsen när jag tittade Nyhetsmorgon i förrgår (se inslaget på TV4 Play). Matts Olovsson, Överläkare Endometrioscentrum i Uppsala säger såhär om varför kvinnor har så svårt att få hjälp i sverige:

 

"Hade vi män haft det såhär besvärligt så skulle vi nog ha kommit väldigt mycket längre. Dels genom att organisera sjukvården runt det här, kunskapen tror jag skulle varit större, forskningen skulle få mer pengar. Jag är rädd att det är så..."

 

Hhmmmm, jaaaaaaa Matts, precis så ligger det till. Det är dags att ta kvinnor som gnäller över "lite" mensvärk m m på "blodigt" allvar :)

 

Tips till er med Endometrios. The Marion Gluck Clinic i London behandlar detta!

 

Amongst others, we offer expertise in: Menopause, Pre-Menstrual Syndrome (PMS), Thyroid, Osteoporosis, Depression, Polycystic Ovaries (PCOS), Endometriosis, Ovarian Cysts, Post-Natal Depression.

 

-----------------------------------------------------------------------------------

20/5 2013 - SKRATTA ELLER GRÅTA?

 

Det gick ganska bra med min ansökan till Försäkringskassan (se nedan anteckning från 25/4). Nu håller jag på att komplettera den med patientjournaler från alla mina sex svenska läkare sedan HT 2010 + från min läkare i London.

 

Tyvärr kan man i dagsläget "bara" få ersättning för vårdkostnaderna och inte läkemedel men den trevliga damen som har hand om mitt ärende antydde att ändringar ev. är på G till hösten.

 

Vidare vet jag inte om jag skall skratt eller gråta när jag på ett ställe i min journal ifrån VT 2011 skriven av en läkare på min Vårdcentral läser följande:

 

 

Livssituationsbetingade? Jag är inte ett dugg förvånad tyvärr. Jag förstår mycket väl att läkarna jag träffat blir alldeles förvirrade av min symtomlista och har mycket svårt att ställa en diagnos. Som ni alla vet så existerar begreppet hormonell obalans inte i sverige.

 

Det berodde INTE på mitt jobb, min man, min dotter, min familj eller mina vänner om jag t ex:

 

Frös jämt, tappade håret, var konstant trött och utmattad, gick upp i vikt, var yr, inte fick fram rätt ord, var konstant och kraftigt förkyld 6 mån varje år.

 

Nääääääää, dessa symtom beror på problem med att " tillgodogöra sig" sköldkörtelhormonen på cellnivå och syns inte i blodproven.

 

Det berodde INTE på mitt jobb, min man, min dotter, min familj eller mina vänner om jag t ex:

 

Hade kraftig pms varje dag till slut, hade hormonell migrän cykel efter cykel/år efter år, hade svullna och ömma bröst, hade kraftiga menssmärtor och uppblåst mage.

 

Nääääääää, dessa symtom beror på för lite progesteron i förhållande till östrogen och syns inte i de svenska referensvärdena som är helt uppåt väggarna och feltolkas av svenska läkare.

 

-----------------------------------------------------------------------------------

28/4 2013 - ÅTERKOMMANDE FRÅGA

 

Det är många som frågar mig vad kliniken i London kan hjälpa till med och vad det kostar. För det första kan ni läsa om detta på deras hemsida men jag skall oxå förklara lite mer.

 

* De ger dig den mix av hormoner som just DU behöver i rätt styrka.


Antingen som "creams, lozenges or capsules". Lozenges smälter under läppen... Är du till exempel i klimakteriet kanske du får både östrogen, progesteron, testosteron och dhea - allt på en gång - i samma kräm eller lozenges. Dina "preparat" får du ifrån Specialist Pharmacy.

 

* Du får oxå möjlighet att pröva vad som passar bäst för just DIG.

 

Efter ett tag kanske din doktor justerar din styrka - upp eller ner. Beroende på hur dina symtom ändras.

 

* Hos dem kan du ta alla blodprover som du kan tänkas behöva.

 

Om det är helt omöjligt för dig att hitta en läkare i sverige som vill hjälpa dig - åk dit. Tyvärr är det dyrt att ta proverna hos dem så kämpa, kämpa i sverige.

 

* En 30 minuters telefonkonsultation kostar 120 pund, då har du gjort alla blodprover i sverige som du mailar dem innan + din lista med dina symtom.

 

Vilka blodprover du behöver ta får du reda på när du kontaktar dem.

 

* Du får prata med en vettig läkare som FÖRSTÅR och inte behandlar dig som en hysterisk kärring.

 

Kan väl kännas skönt som omväxling :)

 

-----------------------------------------------------------------------------------

25/4 2013 - HAR SKICKAT IN EN ANSÖKAN TILL FÖRSÄKRINGSKASSAN!

 

Jag fortsätter att kämpa. Denna gången gäller det: Ansökan om ersättning i efterhand. Skall bli intressant att se om detta kan ge något.

 

Efter att ha samlat ihop alla kvitton och knåpat ihop ansökan så insåg jag att jag fram tills idag har "lagt ut" över 17 000 kr på London. Det vore gött att få tillbaka :)

 

-----------------------------------------------------------------------------------

24/4 2013 - DR HOTZES SENASTE KLIPP PÅ YOUTUBE

 

Glöm inte att kika på hans klipp lite då och då. De lägger ständigt upp nya...

 

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------

13/4 2013 - LÄMNAT IN EN EGENREMISS TILL ALLERGIMOTTAGNINGEN

 

Det enda han har gjort är att testa mitt Immunglobulin och det provet visade helt OK. Men detta hjälper ju inte mig, jag blir inte frisk bara för det.

 

Har även tidigare år, innan mina sex läkare, klagat på mina allergier och ständiga förkylningar. Ingen lyssnar. Det enda de ger mig är antihistamin. Jag tar ju nu Atarax 10 mg. De har velat ge mig lite bättre grejer som Cetirizin Mylan 10 mg men jag ville inte ta den p g a dess biverkningar som är: muntorrhet, huvudvärk, yrsel, dåsighet, sömnighet, oro, magbesvär - och detta är ju ingenting som jag behöver få mer av :)

 

Hittar gamla pricktester som jag gjort från 1993 och 1995. Där reagerar jag för:

Katt, Häst, Björk, Kvalster, Histamin, Räka, Krabba och Rågmjöl.

 

Jag hoppas nu att jag för göra en omfattande, uttömmande och komplett utredning. De skriver på nätet att de gör följande:

 

"Vi utreder och behandlar allergier och annan överkänslighet från hud, t ex nässelutslag, ögon, näsa, luftrör och mag-tarmkanalen. Vi utreder också patienter med svårbedömda andningsbesvär, långvariga luftvägsbesvär, överkänslighetsreaktion mot läkemedel, anafylaktiska reaktioner, astma och anna obstruktiv lungsjukdom såsom kronisk obstruktiv lungsjukdom."

 

Jag återkommer senare med rapport om hur det har gått!

 

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------

9/4 2013 - BESTÄLLT FLER BÖCKER!

 

De anländer snart från Adlibris:

 

Hypothyroidism Type 2

 

Adrenal Fatigue

 

-----------------------------------------------------------------------------------

2/4 2013 - SVERKER HYBBINETTE ÄR DÅLIGT PÅ ATT TA BLODPROVER!

 

Jag har nu pratat med flera tjejer som kontaktat mig och Sverker på Hormonelle i Stockholm verkar slarva med att ta blodprover. Han har t ex rekommenderat dem att ta Östrogen när de i själva verket haft en kraftig Östrogendomminas och för lite Progesteron. Denna obalans har de själva i efterhand upptäckt när de tagit blodprover på annat håll. Vidare har jag av andra hört honom be sina patienter att beställa bioidentisk progesteronkräm på nätet.

 

Man kan fråga sig vad det är han tar betalt för? Att gå till honom kostar ju en hel del!

 

-----------------------------------------------------------------------------------

21/3 2013 - LITE UPPMUNTRAN TILL ER SOM ÄNNU INTE ÄR DÄR...

 

Menshelvetet börjar nu gå mot sitt slut! I år fyller jag 47 år och mina blödningar blir bara mindre och mindre för varje gång. De första dagarna kommer det bara lite stänk och sen mot slutet i 1-2 dagar kommer det lite mer.

 

Detta är en ENORM skillnad för mig mot tidigare år. Vet inte hur ni andra har det/har haft det men när jag var yngre hade jag enorma smärtor och mycket mens. Sedan när jag blev äldre så tog migränen allt mer plats som ni vet. De sista åren innan blödningarna började minska så tampades jag med det som på engelska heter "heavy menstrual bleeding and clotting". Det brukar komma mot slutet av "menskarriären". Dvs ännu mera mens och stora klumpar. Närheten till en toalett och dusch har oftast varit ett absolut måste.

 

Men nu är detta alltså ett minne blott!

 

-----------------------------------------------------------------------------------

7/3 2013  - FÖRBANNADE J-VLA LUFTTRYCK + VIND

 

Den sista tiden har lufttrycket hoppat upp och ner som en jojo + att det blåser mycket ena dagen och är helt still nästa. JAG KLARAR INTE DETTA.

 

Jag får en fruktansvärd huvudvärk som inte går att bota. Ingenting hjälper. Jag får en enorm smärta i framför allt nacken och axlarna, jag får ont överallt + att det känns som om att jag håller på att bli sjuk - extra tät i näsan och ont i halsen. Så hade jag det t ex i lördags + igår. Det märkliga är att när "anfallet" är över, då är det precis som om det aldrig har hänt. Jag fattar inte hur man kan må så j-vla dåligt ena dagen och sen inte känna någonting alls nästa. Vad är det som händer i kroppen? Se även mer under Vädervärk...

 

-----------------------------------------------------------------------------------

28/2 2013 - AVSLAG SÅKLART!

 

Har inte skrivit på ett tag men det beror på att jag har tampats med två på varandra direkt efterföljande jobbiga förkylningar. Men som sagt... denna perioden okt-mars är mycket mildare än tidigare nio år så man får väl vara glad för det lilla.

 

Annars fick jag som väntat avslag på min Anmälan om fel i vården hos Socialstyrelsen (se vidare 20/12 2012).

 

-----------------------------------------------------------------------------------

10/1 2013 - MELATONIN

 

Efter påtryckningar från "Anna" (se vidare Gästboken) ändrar jag nu detta inlägg...

 

Melatonin (N-acetyl-5-metoxitryptamin) är ett hormon som finns naturligt i kroppen. Hos däggdjur produceras det av tallkottkörteln (epifysen) från tryptofan via bland annat serotonin.

 

I Sverige tillhandahålls melatonin som ett receptbelagt sömnmedel under namnet Circadin i form av depottabletter. I flera länder i Europa, och även i USA och Kanada säljs melatonin helt fritt, som kosttillskott.

 

-----------------------------------------------------------------------------------

8/1 2013 - VAD HAR JAG KVAR ATT FIXA?

 

Det har nu gått drygt ett år med Bioidentisk progesteronkräm, Armour Thyroid, DHEA och Melachron/Melatonin. Vad har jag kvar att fixa? Efter att ha läst Dr Hotzes bok så inser jag återigen att kortison - inte syntetiskt utan bioidentiskt - och i mycket låga doser - 1,25 mg - 2,5 mg - måste vara den sist pusselbiten. Det som fortfarande besvärar mig och som jag inte blir av med är:

 

Trötthet:

har jag kvar även om jag är extremt mycket piggare än tidigare

 

Snuvig/täppt i näsan:

är jag konstat hela tiden dygnet runt men mina kraftiga och jobbiga förkylningar från okt-mars verkar ju äntligen ha släppt efter nio år (se mer nedan från 16/9).

 

Ägglossning:

Dag ca 11-18 kan fortfarande ge sig tillkänna trots progesteronkrämen. Magen är svullen och jag är extra trött.

 

Men med tanke på alla mina tidigare symtom så är ju detta ett bra betyg sammanfattningsvis. Dr Hotze beskriver detta så himla bra i sin bok:

 

"The addition of natural, bioidentical hormone therapy to my treatment regimen made a world of difference for the vast majority of my patients. But there was still a small group of patients who did not respond as expected, despite the comprehensiveness of my approach. Even with the proper balance of estrogen and progesteron, a few female patients continued to experience menstrual irregularities, anxiety and depression. Even taking natural thyriod hormone, some patients with hypothyroidism continued to suffer from low energy and brain fog. Even with allergy treatment, I had patients who suffered recurrent sinus infections. And nearly all of them told me they felt stressed out".

 

Han fortsätter sedan att skriva om hur han kom i kontakt med bioidentiskt kortison i låga doser och hur han använder det på sina patienter.

 

Hittade även detta klipp som sammanfattar Adrenal Fatigue så j-vla bra!

 

 

 

  • Att vara konstant och kraftigt förkyld halva året under nio år gör mig inte alls utmattad, urlakad eller svag - nej da - det är bara att kämpa på :(

  • Att ta hand om och uppfostra ett barn med alla mina symtom är inte alls stressande + klara av att jobba + vara trevlig mot sin man + laga mat, städa osv - nej da - sova och ta det lugnt kan jag göra när jag blir pensionär :(

 

Eller hur? Visst.

 

-----------------------------------------------------------------------------------

1/1 2013 - HAR ANMÄLT MIG TILL ETT PROGRAM PÅ SVT

 

Men jag tror inte att jag kommer med och anledningen är som ni alla vet, att hormonell obalans inte existerar i Sverige. MEN de skriver såhär om programmet:

 

Har du fått vänta för länge på en operation? Har din sjukdom inte blivit utredd ordentligt eller har du inte fått träffa rätt läkare?

 

Så det är ju ingen tvekan om att jag passar för programmet :)

 

Länk till programmet: Arga doktorn

 

-----------------------------------------------------------------------------------

20/12 2012 - KLAGA PÅ VÅRDEN!

 

Nu går jag vidare i kampen! Har idag pratat med Socialstyrelsen och något som heter Enskildas Klagomål: www.socialstyrelsen.se/klagapavarden.

 

Skall nu fylla i en blankett som heter Anmälan om fel i vården. Jag har ju redan klagat på alla de sex läkare som jag varit hos sedan HT 2010 men det har ju inte hjälpt. Har även ringt till Patientnämnden men där kom jag heller inget vart.

 

Skall bli spännande att se vad detta kan leda till. Jag kämpar för min egen del och alla ni andra kvinnor därute som trampar runt i vårdträsket utan att få hjälp.

 

Det är skrämmande att man kan presentera en sådan gedigen lista med symtom som min inför sex läkare och ingen av dem kan göra något för att hjälpa.

 

-----------------------------------------------------------------------------------

19/11 2012 - T Å L A M O D

 

Ville bara påminna er alla om att det krävs ett ENORMT tålamod om man vill få ordning på sina hormoner. Det är en lång process. Det har tagit mig två år att komma på fötter igen. Det största hindret är att det är extremt svårt att få hjälp i Sverige.

 

Kunskap hos läkarkåren och rätt Produkter saknas

 

Hade detta varit ett manligt problem så hade det med all säkerhet lösts för länge sedan... Vidare tar det ett tag innan man får koll på vilka hormoner som man behöver fylla på med och i vilken styrka. Kämpa på!

 

-----------------------------------------------------------------------------------

7/11 2012 - SVAR PÅ BLODPROVER FRÅN LONDON M M

 

Första gången som jag tog blodprov på T3, T4 och TSH var i juli 2011. Detta var innan jag började med Armour Thyroid. Så här såg mina värden ut då:

 

T3: 3.9

T4: 17

TSH: 1.58

 

Ganska bra värden ändå får man väl säga men symtomen var det ju värre med... Nästa gång jag tog proverna var i januari 2012. Jag hade då käkat Armour Thyroid i två månader:

 

T3: 4.4

T4: 15

TSH: 0.96

 

Min läkare Dr Jan Toledano i London var nöjd över att mitt T3 hade höjts. Ännu mer nöjd blev hon över resultaten på de senaste proverna som hon själv tog på mig när jag var på besök hos dem för ett par veckor sedan. Your thyroid looks excellent so stick to your half grain of armour:

 

T3: 5.3

T4: 16

TSH: 1.40

 

Antingen har man ett tekniskt fel på sin sköldkörtel med kassa värden eller så ligger problemet på cellnivå. Jag tillhörde den senare kategorin. Symtomen är många, tydliga och besvärliga men syns inte i blodproven och existerar heller inte för den svenska läkarkåren. Idag mår jag mycket bättre.

 

Vidare tog hon även Vitamin D (ingen av mina sex läkare i sverige har tagit det provet förut) och det ligger på 124 - also perfect. You can take 1-2000IU/day to keep it where it is.

 

DHEA låg nu på 5.1. Det låg från början på 3.2 och höjdes till 7.4 efter ett par månader med DHEA 15 mg/dag. Har inte käkat det på ett tag så därför gick värdet ner igen. Skall börja nu igen. Your DHEA is quite good also, but I am happy for you to take some extra of this as I know you could do with some extra energy. När jag träffade Jan i London så berättade hon att en av hennes patienter hade ett värde på 20 och mådde alldeles utmärkt på det...

 

Vi pratade oxå om den gigantiska förbättringen som bioidentiskt progesteronkräm har gett mig. Jag berättade att jag fortfarande kan ha problem med sömnen veckan innan mens och då tyckte hon att jag kunde ta 40 mg x 3 istället för 40 mg x 2 dessa dagar. Hon menar att det inte är några höga styrkor ändå som jag får i mig... Dagarna kring ägglossning kan fortfarande ibland ge sig till känna i form av svullen mage. Skall testa att ta mer kräm nästa gång. Jag fortsätter även med Melachron/Melatonin.

 

Jag sänder en tanke till alla er som "bara" använder krämer med 20 mg i styrka och inte märker så mycket förbättring.

 

Kanske har ni som jag hade en mycket låg produktion av progesteron under HELA cykeln... Se vidare under Testresultat.

 

Sen tog vi ju självklart upp den gamla stötestenen kortison igen och jag kommer nu att sluta helt med att kämpa för att få testa detta. I alla fall via London eller i Sverige. Jan säger återigen att kortison inte är bra + att ett lågt kortisolvärde brukar rätta till sig när man får ordning "på resten". Specialist Pharmacy tillverkar ju inte bioidentiskt kortison och Sverige kan bara erbjuda syntetiskt i höga doser.

 

MEN... Dr Hotze och hans mottagning i Houston USA erbjuder bioidentiskt kortison i mycket låga doser 1,25-2,5 mg. Det är som jag tidigare sagt nog helt rätt för mig p g a mina förkylningar och allergier + att tröttheten kunde bli lite bättre. Återkommer i ämnet!

 

-----------------------------------------------------------------------------------

22/10 2012 - IDAG ÅKER JAG TILL LONDON

 

Har ju tidigare bara haft telefonkonsultationer med min läkare på Dr Marion Glucks klinik i London med idag åker jag och en annan tjej dit tillsammans för att träffa dem "på riktigt". För tjejen som jag åker med är det första kontakten med dem. Det skall bli kul och spännande. Hoppas att vi hinner besöka Specialist Pharmacy oxå.

 

Vidare märker jag nu en förbättring angående mina kraftiga och ständig förkylningar (läs mer från den 16/9). Det verkar dröja tills jag åker på nästa omgång. Det är helt fantastiskt och har inte inträffat sedan år 2003! Det måste ha att göra med att jag är på bättringsvägen även på andra områden!

 

Jag har även nu fått hem Dr Steven F. Hotzes bok: Hormones, Health And Happiness. Har beställt den från USA, helt slut överallt. En fröjd att läsa!

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------

5/10 2012 - MER OM MIN HÅRMINIRALANALYS FRÅN 2007

 

Pålitliga små hårstrån! Upptäckte fler intressant saker när jag kollade på analysen igen. Kom ihåg att jag tröttnade på att följa upp p g a att jag skulle stoppa i mig hela 28 piller varje dag av olika kosttillskott. Pust. Och det gjorde ju min kropp oxå - tröttnade alltså :)

 

Hög proportion Kalcium/Kalium Ca/K:

Högt kalcium i förhållande till kalium uppvisar ofta en tendens till hypotyroideaism (underaktiv sköldkörtel).

 

Låg proportion Natrium/Magnesium Na/Mg:

Profilen pekar på en minskad binjurebarkfunktion.

 

Hög proportion Kalcium/Magnesium Ca/Mg:

Kalcium och magnesium bör alltid befinna sig i korrekt inbördes balans. Överskott av kalcium i förhållande till magnesium kan minska kroppens magnesiumfunktion, trots att magnesiumvärdet i sig är högre än vad som är önskvärt. Detta kan leda till konstant muskelspänning.

 

-----------------------------------------------------------------------------------

25/9 2012 - ZINK

 

Vet inte om det har någon betydelse men jag gjorde en Hårminiralanalys år 2007. Där hade jag ett högt värde på Zink. Hittar denna text på Wikipedia när jag läser om Kortisol:

 

Det (läs kortisol) har en negativ korrelation med zink, varmed högre zinkvärden sänker kortisolet både temporärt och kroniskt.

 

-----------------------------------------------------------------------------------

16/9 2012 - NU HAR MIN MARATONFÖRKYLNING BÖRJAT FÖR SÄSONGEN

 

Ända sedan min dotter föddes år 2003 har jag varje år från september-mars en konstant pågående kraftig förkylning med hosta och halsont. När jag är någorlunda "frisk" från den ena så åker jag på nästa. Ni fattar själva hur oerhört jobbigt detta har varit genom åren när man på detta lägger alla mina andra symtom... Som tur är har ju många av mina andra symtom blivit mycket bättre eller helt försvunnit i dagsläget.

 

När jag var liten så var jag ett så kallat "öronbarn". Jag vet inte hur många öronin-flammationer jag hade men de var många. På den tiden stack man hål på trumhinnan så att varet kunde rinna ut. Jag såg ut som en mumie inlindad i gasbinda. Jag har oxå p g a detta käkat enormt många penicillinkurer. Även innan dottern föddes så kändes det som om jag var jag oftare förkyld än andra. Förkylningarna var även då långvariga.

 

Jag har min egen teori kring detta, vet inte om det stämmer. Eftersom min kropp inte själv har fått möjlighet att läka p g a penicillinet så har den inte heller fått bilda några antikroppar och att det är därför som jag är så känslig. En annan sak som är konstig. Jag har bara haft feber en enda gång i hela mitt liv och det var när jag hade njurbäcksinflammation. Jag vet att min läkare sa till mig när jag var liten att eftersom jag inte får feber så tar det längre tid för min kropp att bli frisk. Hittade följande intressanta text på nätet:

 

Varför får man feber när man är sjuk?
Man får feber när kroppens försvarsmekanismer arbetar mot sjukdomen. När man blir sjuk sänder kroppens immunförsvar ut olika ämnen i blodet för att bekämpa sjukdomen, som till exempel kan vara orsakad av bakterier. En del av ämnena som ingår i immunförsvaret orsakar en höjning av kroppstemperaturen, och man får feber. I de flesta fall får man inte feber av själva sjukdomen, utan av kroppens försvar mot den.
Mycket tyder på att febern hjälper till att motverka många sjukdomar. En av de vanligaste försvarsmekanismerna i kroppen, T-cellerna, fungerar bäst vid temperaturer mellan 38 och 40 grader. Hög kroppstemperatur gör också att många sjukdomsalstrande organismer får svårare att föröka sig och sprida sig vidare i kroppen. Kroppens normala temperatur är cirka 37 grader.

 

Ständigt denna Vessla... Jag menar mitt immunförsvar :) Min senaste och sjätte läkare i Sverige, var i alla fall klok nog och låta mig ta blodprov på Immunglobulin. Detta test skulle tydligen visa om mitt immunförsvar var kasst - men det var det inte. Märkligt nog så visade detta blodprov normalt.

 

Då kommer vi osökt tillbaka till KORTISON. Se antecknigar längre ner från 6/5.

 

"Physiological levels of cortisol are essental for good health as it bolsters your immune system, increasing your resistance to infections and inflammation."

 

Som jag sagt tidigare så vill London inte ge mig hydrokortison p g a "severe side effects" men jag jobbar på att övertyga min senaste läkare + kollar upp andra utvägar.

 

-----------------------------------------------------------------------------------

17/8 2012 - BÅDE UPPRÖRANDE OCH BRA

 

Fick ett mail idag ifrån Vitaminbutiken.se, har beställt 5-HTP från dem ett par gånger. Såhär skriver de:

 

Bäste Kund,

Vi skriver till dig därför att du vid något tillfälle köpt kosttillskott produkten Lamberts 5-HTP (5-hydroxytryptofan) hos oss. Trots att USA, Kanada, Storbritannien och de flesta andra EU länder klassificerar denna naturligt förekommande aminosyra som ett kosttillskott, eftersom det härstammar från en bönväxt (Griffoniabönan), har Sverige valt en annan väg. Tyvärr har vi blivit informerade av Läkemedelsverket att de nu slutgiltigt beslutat att klassificera detta naturligt förekommande näringsämne som ett läkemedel. Det finns i dagsläget inga registrerade läkemedel med 5-HTP i Sverige så vi ska naturligtvis titta på registreringsprocessen men detta kommer att ta lång tid. Därför måste vi tyvärr dock från och med den 1 September 2012, tills vidare, att upphöra med all försäljning av denna produkt. Läkemedelsverkets beslut går bara att överklaga i domstol och det har vi för närvarande inte resurser att göra.

 

Slutligen vill vi ställa en förfrågan till er som kund. Om någon av er är jurist eller känner någon jurist som skulle kunna hjälpa oss att se över EU lagstiftningen kring huruvida ett enskilt EU-land kan omklassificera ett kosttillskott till att bli ett läkemedel, trots att andra EU länder vidhåller att det är ett kosttillskott, så vore vi tacksamma om ni kunde höra av er.

 

Samma sak hände med Hormoni för ett tag sedan när de tvingades att sluta sälja ProgesterAll i sverige. Jag tycker att det som Läkemedelsverket gör är lite smaklöst. Men det är väl oxå bra att de har börjat uppmärksamma sådana produkter som får oss med hormonell obalans att må bättre. Eller?

 

-----------------------------------------------------------------------------------

16/8 2012 - ÖRONGODIS

 

Dr Hotze ifrån Texas USA är ju som ni alla kanske har märkt min stora idol. Här kan ni lyssna på en snutt ifrån ett av hans radioprogram. En sådan underbart trevlig och förstående man! Varför finns det inga sådana här doktorer i u-landet sverige?

 

Jenni´s Story

 

-----------------------------------------------------------------------------------

15/8 2012 - LAGT TILL YTTERLIGARE SYMTOM PÅ MIN LISTA

 

Kom på att jag har en sak till som Dr Hotze pratar om i sitt klipp om "Four Ways To Diagnose Hypothyroidism" och det är: enlarged tongue or scalloping. Bilden är lite osmaklig kanske men det får ni stå ut med :) Någon som har samma sak tro? Klicka här för Dr Hotzes lista.

 

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------

19/7 2012 - MIN SÖMN UNDER SEMESTERN

 

Under semestern får min kropp ÄNTLIGEN möjligheten att sova ordentligt. Denna semestern funkar sömnen extra bra p g a:

 

  • dottern är nu nio år och vaknar inte klockan sju jämt och ständigt, hon sover till nio-tio - prisa gud.

  • detta är första semestern med Melachron (melatonin), började ju med detta för ett halvår sedan. Återigen - prisa gud - för detta underverk!

  • skulle jag mot förmodan vakna vid tre-tiden med andan i halsen kan jag efter att ha legat och vridigt mig i en timme eller två somna om eftersom jag är ledig och inte behöver gå upp 06:25.

 

  • i övrigt sover jag i eget rum, maken och jag har helt olika "tider".

  • under denna semestern märker jag oxå att min kropp behöver nio-tio timmars sömn vilket är en omöjlighet att få när man jobbar...

 

-----------------------------------------------------------------------------------

19/6 2012 - NU FINNS DET ORALT BIOIDENTISKT PROGESTRON I SVERIGE!

 

Mia Lundin skriver på sin Facebooksida Kaos i Kvinnohjärnan:

 

Wohoo! Nu finns det oralt bioidentiskt progesteron i Sverige. Du kan få det på licens från läkemedelsverket. Bifogar mall att ta med till doktorn! Tack Dr. Hybbinette och personal på Hormonelle kliniken som jobbat med detta i flera månader! Ladda ned mallen och ta den till din läkare som fyller i och skickar in sen tar det bara ett par dagar och du får det i brevlådan. Ladda ner från min hemsida.

http://mialundin.se/lar-dig-mer-om-din-halsa/formular/

 

Jättebra! Men... svenska kvinnor har fortfarande problem med att övertyga läkaren/frågetecknet framför dem att det är just hormonell obalans som de lider av och inte depression eller att de håller på att tappa förståndet. Vi får nog vänta i 10 år innan varenda läkare i hela sverige har accepterat detta tillstånd, tyvärr.

 

Har kollat med Mia och det orala progesteronet tar man i klimakteriet tillsammans med östrogen... Krämen är fortfarande bäst i förklimakteriet.

 

-----------------------------------------------------------------------------------

18/6 2012 - ARMOUR THYROID = -5 KG

 

Gött! Nu har jag tappat 5 kg tack vare Armour Thyroid! Har ju knaprat dem sedan november 2011. Jag har gått sakta men stadigt neråt hela tiden. Jag har alltid vägt 60 kg men helt plötsligt var jag sommaren 2011 uppe i 66,6 kg vilket inte var så himla kul. Nu när min kropps "metabolism" funkar bättre är vikten en av grejerna som har rättat till sig. Andra saker är ju t ex: fryser inte lika mycket, magen funkar bättre, tappar inte lika mycket hår + att hjärnan känns klarare.

 

-----------------------------------------------------------------------------------

28/5 2012 - KUL OCH BRA FILMER OM HYPOTYREOS OCH FÖR LITE KORTISOL

 

 

 

 ----------------------------------------------------------------------------------

8/5 2012 - VAD TROR NI OM DENNA LISTA?

 

Funderar på att lägga ut en lista med svenska läkare som VI INTE REKOMMENDERAR.  En svart lista helt enkelt. Tänkte ta med namn, provsvar och läkarens kommentar. Det är både matnyttigt för oss (svenska kvinnor alltså) så att vi kan jämföra våra blodprover men även bra för att sätta fart på u-landet sverige.

 

Vad tror ni? Maila in så får vi se :)

 

 ----------------------------------------------------------------------------------

7/5 2012 - SVENSKA KVINNOR BEHÖVER INTE MER SYNTETISKT!!

 

Aftonbladet skriver idag återigen hur bra syntetiska läkemedel är för svenska kvinnor med PMS. Nu finns det något nytt PMS-piller tydligen. Vakna upp sverige! Vi vill inte ha mer droger! Vi vill ha bioidentiska hormoner!

 

-----------------------------------------------------------------------------------

6/5 2012 - TROR DETTA KAN VARA DEN PUSSELBIT SOM SAKNAS FÖR MIG

 

Jag mår ju SÅ mycket bättre idag än vad jag gjorde HT 2010 då jag höll på att ge upp fullständigt. Då ville bara lägga mig ner på soffan och aldrig resa mig igen :)

 

Min nya idol är ju som ni har märkt Dr Hotze. Här kommer en text ifrån hans hemsida:

 

At Hotze Health & Wellness Center, adrenal fatigue treatment is facilitated using physiologic, subreplacement doses of bioidentical cortisol to supplement your adrenal glands. When your adrenal glands become exhausted, your natural cortisol levels drop significantly. Cortisol is your naturally occuring stress hormone. A young, healthy person produces 20-30 mg of cortisol per day. Physiological levels of cortisol are essental for good health as it bolsters your immune system, increasing your resistance to infections and inflammation. At Hotze Health & Wellness Center, adrenal fatigue treatment usually begins with a starting dose of slow-release bioidentical cortisol of 1.25-2.5 mg per day and the dosage adjusted incrementally as symptoms warrant. Cortisol is also important in promoting the assimilation of both thyroid and sex hormones by the cells of your body.

 

In addition to bioidentical cortisol, dehydroepiandrosterone (DHEA), another hormone produced by the adrenal glands is also an important part of our approach to adrenal fatigue treatment. Levels of DHEA peak in young adulthood and then begin to decline. When blood levels are low, supplemental DHEA often enhances energy, immunity, and libido.

 

By supporting your adrenals you will be able to not just survive the day, but actually thrive and enjoy it. You will be able to handle not only life's small nuances, but the curve balls as well. When your adrenal hormones are in balance your immune system will have what it needs to fight infection rather than succumbing to every germ that comes your way. At Hotze Health & Wellness Center it is our joy to put the potential back in your body and you back the driver's seat.

 

London vill inte skriva ut hydrocortinsone p g a "severe side effects". DHEA får jag ju redan från dem! Jag har även tagit reda på att The Specialist Pharmacy tyvärr inte tillverkar bioidentisk kortison.

 

Hittade denna text på nätet:

 

What is the difference between bioidentical cortisol and synthetic corticosteroids produced by drug companies? Bioidentical cortisol is biologically identical to the naturally occurring cortisol produced by your body. Corticosteroids are medications that mimic the effect of cortisol, such as cortisone and prednisone. Very high pharmacologic doses (50-300mg/day) of synthetic corticosteroids such as Prednisone have severe adverse effects because they mimic an overproduction of cortisol by the adrenal glands.

 

-----------------------------------------------------------------------------------

30/3 2012 - DET ÄR SKILLNAD PÅ NORMALVÄRDEN OCH NORMALVÄRDEN

 

Mia Lundin säger att normalt progesteron är mer än 60 nmol/L och skall testas dag 21-24 i cykeln. Min läkare i London säger att man även skall tittta på förhållandet mellan Östrogen och Progesteron. Innan jag började med bio-identisk progesteronkräm låg mitt värde på 37,9 och det är enl. svenska läkare normalt. Hhhmm det är något som inte stämmer eller?

 

Mia säger oxå att DHEA-S skall vara mellan 5.4-8.1. Mitt låg på 3.2 men jag hade tvåa i matte när jag gick ut gymnasiet så det är kanske jag som är kass på siffror, eller? Skämt å sido, vad säger man - helt makalöst.

 

Kvinnor som lider av hormonell obalans stångar sig blodiga hos läkare efter läkare och försöker med sina sista krafter försöka förklara för "frågetecknet" framför dem att de inte alls mår bra trots att de ligger inom referensvärdet - det svenska alltså.

 

Svenska läkare kanske tror att symtomen försvinner om vi i sverige har lägre referensvärden än andra delar av världen...

 

Det är dags att sverige accepterar tillståndet Hormonell Obalans!!

 

-----------------------------------------------------------------------------------

21/3 2012 - DET ÄR PROCENTEN MAN VILL ÅT :)

 

Har beställt lite grejer ifrån Mia Lundins hemsida. Bl a en multi-vitamintablett. Kolla in procenten!

 

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------

17/3 2012 - JAG HAR SKAPAT ETT FORUM!

 

Välkommen dit! Där kan vi prata av oss och få tips och råd av varandra.

Du hittar länken dit på min startsida.

 

-----------------------------------------------------------------------------------

14/3 2012 - BLÅSIGT VÄDER

 

Efter ett par dagar med blåsigt väder kan jag äntligen få ro igen. Vaknar upp utan väder-huvudvärk och kan andas ut. Ute är det lugnt och stilla och solen skiner. Trycket är på väg upp igen. Får ju även en extrem smärta i nacken och axlarna och jag HATAR verkligen denna förbannade väder-värk. Har prövat olika smärtstillande men inget funkar. Någon som har något bra tips?

 

Vill du veta mer? Läs boken: Hur vädret påverkar din hälsa av Manfred Kaiser.

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------

23/2 2012 - INTRESSANT FÖRELÄSNING MED MIA LUNDIN IGÅR

 

Tack Mia för en jättebra föreläsning och tack för att du lyfte fram min hemsida! Den är till för att hjälpa andra kvinnor i samma situation.

 

Till dig som var på föreläsningen: tveka inte att ta kontakt med mig om du har frågor om mina upplevelser.

Jag har bestämt för att göra allt jag kan för att stötta er.

Alla andra är självklart oxå välkomna!

 

-----------------------------------------------------------------------------------

27/1 2012 - MIA LUNDIN KOMMER TILL SVERIGE

 

Jag kommer att gå på hennes föreläsning den 22 feb i GBG. Hon kommer dessutom vara med på TV4 den 16 februari i programmet Efter tio med Malou von Sivers.

 

http://mialundin.se

 

-----------------------------------------------------------------------------------

25/1 2012 - MERA HORMONER + MAGEN

 

Nu har jag även fått Testosteronkräm ifrån min läkare i London. Både mitt blodprov och mitt salivtest visar ju låga värden. Detta är ingenting som svenska läkare har kunnat hjälpa mig med men det är ju tur att andra delar av världen visar lite mer framåtanda!

 

Klicka på bilderna för att göra dem större!

    

 

En annan STOR förbättring är att jag nu ÄNTLIGEN får sova de flesta nätter HELA natten utan att ständigt vakna och inte kunna somna om. Miraklet heter Melatonin. Melatonin är förbjudet i sverige men återigen... tur att andra delar av världen...

 

I övrigt kan jag rekommendera Lactiplus för att få ordning på magen!

 

-----------------------------------------------------------------------------------

4/1 2012 - PRIVAT LÄKARMOTTAGNING FÖR HORMONELL BALANS!

 

Finns nu i Stockholm. Heja, heja! Kämpa på! De samarbetar med Mia Lundin.

 

http://www.hormonelle.se

 

-----------------------------------------------------------------------------------

30/12 2011 - FORTSÄTTER ATT FYLLA PÅ MIN HORMONTANK

 

Den 19 november 2011 började jag med Armour Thyroid. Jag tar en tablett på 30 mg varje morgon 6 dagar i veckan. Jag har fått den liksom min Progesteronkräm ifrån London (se nedan). Har även börjat med DHEA 15 mg/dag, oxå från London. Vidare tar jag C-vitamin och D-vitamin mot mina ständiga förkylningar och usla immunförsvar. Jag knaprar oxå Omega-3 och en bra multivitamintablett.

 

Klicka på bilderna för att göra dem större!

 

            

 

Eftersom min migrän var så svår och fanns där i princip varje dag så har min läkare ökat dosen på Progesteronkrämen. Tog först 25 mg 1 gång/dag fram till ägglossning och sedan 25 mg 2 ggr/dag resten av cykeln under två månader. Det hjälpte föga så nu tar jag 40 mg 2 ggr/dag varje dag i cykeln.

 

-----------------------------------------------------------------------------------

14/11 2011 - P-PILLER PÅ NYHETERNA

 

Igår på TV4-nyheterna så pratade man om att kvinnor som äter p-piller ofta även knaprar lyckopiller/antidepressiva samtidigt. Förvånad? Nä inte det minsta. Det är ju syntetiska hormoner vi pratar om. Läser man om biverkningarna så kan ju vem som helst fatta det... Själv tål jag dem överhuvudtaget INTE.

 

-----------------------------------------------------------------------------------

31/10 2011 - EXTREMT BRA WEBBSIDA FRÅN USA

 

Kolla in denna sida: Hotze Health & Wellness Center

 

Klicka t ex på Video och välj det område som du vill fördjupa dig i. Dr Hotze är min nya idol, vilken underbar och förstående man!

 

-----------------------------------------------------------------------------------

28/9 2011 - PMS på P1

 

Har lyssnat på ett väldigt bra program på P1 om PMS.

 

PMS-monstret

 

-----------------------------------------------------------------------------------

19/9 2011 - HAR BÖRJAT MED EN NY BIOIDENTISK PROGESTERONKRÄM

 

Fick den från Dr Jan Toledano på Dr Marion Glucks Klinik i London (se nedan under Kontakt med London). Den är skräddarsydd för mig via Specialist Pharmacy. Det är det enda Compounding Pharmacy i England.

 

http://specialist-pharmacy.com/

 

De gör medicin som den gjordes från början, alltså för en person i taget. Ej massproducerat av ett läkemedelsföretag.

 

-----------------------------------------------------------------------------------

13/9 2011 - SEX AND THE CITY 2

 

Har sett filmen Sex and the City 2 och där snackar Samantha en hel del om sina övergångsproblem och användandet av bl a Progesteronkräm.

 

Klicka här för att se en snutt av filmen.

 

-----------------------------------------------------------------------------------

9/8 2011 - KONTAKT MED LONDON

 

Jag har hittat ett ställe i London som oxå sysslar med "Hormonal imbalances using natural bio-identical hormones". Kolla in denna sidan:

 

http://www.drmariongluck.com

 

hon verkar rätt känd. Har även skrivit en bok som jag har beställt på Adlibis: "It must be my hormones". Jag har bokat in en telefonkonsultation den 14/9 med hennes kollegan Jan Toledano. Skall sända dem uppgifter om symtom, testresultat m m.

 

-----------------------------------------------------------------------------------

8/8 2011 - FÖRDJUPAR MIG I MINA LÅGA TESTOSTERONVÄRDEN

 

Endokrinologen (se nedan) hittade inget fel på mig men kunde i alla fall sträcka sig till att konstatera att mina testosteronvärden var väldigt låga. Han sa oxå att han inte kan hjälpa mig med det p g a att Sverige inte har uppmärksammat detta så värst mycket ännu. Vidare var han inte så insatt i sambanden mellan de kvinnliga hormonerna...

 

-----------------------------------------------------------------------------------

11/7 2011 - KONTAKT MED USA

 

Jag har mailkontakt med http://www.hallcentervenice.com

 

- Det skulle vara himmelriket att få bli undersökt av Dr Hall -

 

Du hittar henne på: Hormonsnack - Oprah Winfrey och The Doctors.

 

-----------------------------------------------------------------------------------

6/7 2011 - FLER LÄKARBESÖK

 

I måndags var jag på Labb på sjukhuset och tappade mig på sex tuber med blod för ytterligare tester. I nästa vecka skall jag träffa en Endokrinolog.

Några tester har jag tagit tidigare, några är nya. En som är ny är t ex T3.

 

Endokrinologi = läran om hormoner

 

Endokrinologi är den medicinska disciplin som intresserar sig för kroppens tillverkning, insöndrande och påverkan av hormoner i kroppen. Hormoner är kemiska föreningar som insöndras från körtlar, dvs kommer ut i kroppen och sprider sig till andra celler.

 

De endokrina organen (körtlar) i kroppen som producerar hormonerna är bl a: sköldkörteln, bukspottkörteln, hypofysen, hjärnan, njurarna, binjurarna, äggstockarna, testiklarna...

 

-----------------------------------------------------------------------------------

29/6 2011 - TITTAT PÅ EN DVD MED DR PHIL OCH ROBIN

 

Jag beställde den på http://www.drphil.com/. "Filmen" är från en show han gjorde i april år 2009 och heter:

What's Hormones Got to Do with it?

 

Här pratar de lätt och ledigt om hur mycket problem man kan få av obalanserade kvinnliga hormoner och hur enkelt det är att rätta till det med HRT - Hormone Replacement Therapy genom att använda bio-identiska hormoner - obs inte syntetiska. Robin, Dr Phils fru, har själv rättat till sin obalans genom ett besök hos Dr Hall. Dr Hall är även med i programmet.

 

Du hittar henne på: Hormonsnack - Oprah Winfrey, The Doctors och på Dr. Phils fru.

 

-----------------------------------------------------------------------------------